Zo werkt straks de verbeterde tweestapsverificatie van Instagram

Zo gaat de Instagram beveiliging beter worden...

title="Zo werkt straks de verbeterde tweestapsverificatie van Instagram" />

Instagram verbetert zijn tweestapsverificatie om hackers buiten de deur te houden. Zo gaat deze nieuwe, verbeterde beveiliging werken.

Zo gaat de Instagram beveiliging beter worden

In een verklaring aan Techcrunch laat Instagram weten dat deze nieuwe manier van Instagram tweestapsverificatie naast de huidige vorm blijft bestaan. Momenteel is het al mogelijk om je account te beveiligen met een sms-code, al is ook deze code te onderscheppen en dus minder veilig, zo ontdekte Motherboard deze week.

Nu kun je een Instagram-account herstellen en erop inloggen als je jouw identiteit kunt bewijzen met een telefonnummer dat aan de account gekoppeld is. Zodra een kwaadwillende toegang krijgt tot je nummer en deze aan een nieuwe simkaart koppelt, kan je account op die manier gestolen worden.

title="Zo werkt straks de verbeterde tweestapsverificatie van Instagram" />

Hiervoor is alleen een postcode of andere persoonlijke data nodig, gegevens die door de grote hoeveelheid datalekken van miljoenen mensen rondslingeren op het internet. Dat maakt ook tweestapsverificatie via sms niet veilig genoeg.

Tweestapsverificatie met externe app

Daarom voegt Instagram binnenkort de optie toe om tweestapsverifcatie te gebruiken via een externe app als Google Authenticator of Authy. Deze app genereert continu zescijferige codes die na een paar seconden weer vernieuwd worden. Dat maakt het voor een hacker erg lastig om in die korte tijd toegang te krijgen tot de inloggegevens van je account en de juiste authenticatiecode.

Wanneer de nieuwe beveiliging beschikbaar komt is nog niet duidelijk, al ontdekte een ontwikkelaar wel dat Instagram momenteel een versie test in de Android-app. Daarin is te zien dat je een authenticatie-app kunt toevoegen en vervolgens Instagram op die manier met een extra (tweede) stap afschermt.

Ben je op zoek naar een goede authenticator-app om je online accounts te beveiligen? Lees meer over onze favoriete tweefactorauthenticatie-apps voor Android.

Lees het laatste nieuws over Instagram Zo voeg je vragenstickers toe aan Instagram Verhalen in 4 stappen (11-7) IGTV: alles wat je moet weten over Instagrams nieuwe video-app (25-6) IGTV is Instagrams antwoord op YouTube: dit moet je weten (20-6) Instagram schrapt stalker-alarm: geen screenshotmelding meer bij Stories (15-6) Instagram krijgt alternatief voor iemand ontvolgen: dempen (22-5)

18 July 2018, 18:10 | Views: 132

Add new comment

For adding a comment, please log in
or create account

0 comments