Zo tik je YouTube op de vingers en krijg je betere videoaanbevelingen

YouTube-aanbevelingen verbeteren: zo doe je dat...

title="Zo tik je YouTube op de vingers en krijg je betere videoaanbevelingen" />

Michel van ‘t Klaphek

Vandaag

8:50 uur
2 min

Apps

title="Zo tik je YouTube op de vingers en krijg je betere videoaanbevelingen" />

YouTube

Gratis

Onze score

8,5

Klopt er niks van de videoaanbevelingen op YouTube? Dankzij een nieuwe update kun je makkelijk aangeven dat je niet geïnteresseerd bent in bepaalde kanalen, zodat de video-app betere suggesties doet. Ook krijg je voortaan te zien waarom YouTube een bepaalde aanbeveling doet.

YouTube-aanbevelingen verbeteren: zo doe je dat

Je herkent het vast wel. Na het bekijken van een filmpje over een voor jou onbekend onderwerp denkt YouTube ineens dat je er ontzettend geïnteresseerd bent in en staat je hele thuisscherm vol met dit soort videoaanbevelingen. Vanaf vandaag is het makkelijker om het YouTube-algoritme te corrigeren. Zo verwijder je niet-interessante video’s van je thuisscherm:

Update naar de nieuwste versie van YouTube; Open de app en ga naar het thuisscherm (als deze niet standaard opent); Zie je een oninteressante video? Tik dan op de drie puntjes naast het filmpje en kies ‘Niet geïnteresseerd’; Wil je het hele kanaal nooit meer in je aanbevelingen zien? Kies dan voor ‘Dit kanaal niet aanbevelen’. Toekomstige video’s van deze maker worden voortaan niet op het thuisscherm getoond.

title="Zo tik je YouTube op de vingers en krijg je betere videoaanbevelingen" />

Je kunt het kanaal nog wel tegenkomen in Trending, waar populaire video’s staan, en in de zoekopdrachten. Je kunt je dus op een later moment nog steeds abonneren op deze kanalen, mocht je smaak ooit veranderen.

De update om YouTube-aanbevelingen te verwijderen rolt vanaf nu uit voor alle Android-telefoons en tablets. Omdat het om een gefaseerde uitrol gaat kan het enkele dagen duren voordat jouw apparaat de software binnen heeft.

Waarom doet YouTube deze video-aanbeveling?

Over het algemeen schotelt YouTube interessante video’s voor, maar soms zit het algoritme er flink naast. Heb jij je weleens afgevraagd waarom een bepaalde video’s in je aanbevelingen is terechtkomen? Je bent niet de enige. Voortaan kun je namelijk zien waarom YouTube bepaalde videosuggesties doet.

Onderaan een aanbevolen video staat voortaan op welke manier het filmpje op je thuisscherm terecht is gekomen. Meestal gaat het om video’s die geliefd zijn onder kijkers van kanalen waarop jij geabonneerd bent. Deze functie rolt in de komende weken uit voor Android-gebruikers.

→ Download YouTube in Google Play (gratis)

Lees meer over YouTube ‘YouTube wil kindervideo’s naar eigen app verplaatsen, reacties verstoppen’ (20-6) YouTube Films huren en bekijken: zo werkt het op Android (24-5) Bevestigd: YouTube Originals-series straks gratis te kijken voor iedereen (3-5) YouTube Music is nu gratis op je Google Home: zo werkt het (19-4) Waarom YouTube jarenlang te weinig deed tegen gevaarlijke video’s (3-4)

27 June 2019, 11:25 | Views: 164

Add new comment

For adding a comment, please log in
or create account

0 comments