Waarom Gmail de populaire toetsenbord-app SwiftKey aan banden legt

Waarom Gmail en SwiftKey straks niet met elkaar werken...

title="Waarom Gmail de populaire toetsenbord-app SwiftKey aan banden legt" />

Michel van ‘t Klaphek

Vandaag

8:53 uur
1 min

Apps

title="Waarom Gmail de populaire toetsenbord-app SwiftKey aan banden legt" />

SwiftKey

Gratis

Onze score

8,5

Gebruik jij SwiftKey om mailtjes in Gmail te typen? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Vanaf halverwege juli werkt het toetsenbord namelijk een stuk minder goed in Gmail. De app zou niet voldoen aan Googles bijgewerkte voorwaarden.

Waarom Gmail en SwiftKey straks niet met elkaar werken

SwiftKey is een van de meest populaire toetsenborden voor Android. Tijdens het instellen kun je de app personaliseren en koppelen aan andere programma’s, zoals Gmail. Op die manier leert SwiftKey jouw schrijfstijl, waardoor het gepersonaliseerde woordsuggesties kan tonen. Tijdens het typen van lange e-mails kan dit een hoop tijd besparen.

Dat gaat echter veranderen. Google is begonnen met het versturen van e-mails naar SwiftKey-gebruikers waarin staat dat het toetsenbord Googles pas bijgewerkte voorwaarden overtreedt. Wanneer hier niet aan wordt voldaan, wordt de toegang per 15 juli ontzegd.

title="Waarom Gmail de populaire toetsenbord-app SwiftKey aan banden legt" />

Dit houdt in dat je vanaf dit moment geen gebruik meer kunt maken van de slimme SwiftKey-functies voor Gmail, zoals het voorstellen van woorden tijdens het maken van e-mails. Ook schotelt de app je dan geen contactinformatie meer voor tijdens het tikken.

Lees ook: Dit zijn de 6 beste SwiftKey alternatieven voor Android

SwiftKey heeft nog wat tijd

Google legt in de mail uit dat het onlangs haar datavoorwaardenbeleid heeft aangescherpt, en dat SwiftKey niet door de keuring komt. Het is niet duidelijk op welk punt de schoen wringt, maar wel dat de app nog maar twee weken heeft om de puntjes op de i te zetten. Niet iedere SwiftKey-gebruiker lijkt de waarschuwingsmail overigens te hebben ontvangen.

De populaire toetsenbord-app werd enkele jaren geleden voor honderden miljoenen euro’s overgenomen door Microsoft. SwiftKey geldt al jaren als een van de populairste toetsenborden-apps voor Android.

→ Download SwiftKey in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over SwiftKey Zo bewaart de nieuwe functie van SwiftKey Beta je privacy (23-1) SwiftKey maakt premium thema’s gratis voor iedereen (2-12) Swiftkey-update vernieuwt Hub, verbetert Klembord (29-11) SwiftKey voegt incognitomodus toe aan toetsenbord (12-11) SwiftKey Beta laat je nu in vijf talen tegelijk typen (1-10)

28 June 2019, 11:25 | Views: 173

Add new comment

For adding a comment, please log in
or create account

0 comments