Tip: zo kun je een GIF direct delen via Google Images

GIFjes delen met andere apps...

title="Tip: zo kun je een GIF direct delen via Google Images" />

Dennis de Vries

Vandaag

12:10 uur
2 min

Nieuws

Google maakt het mogelijk om direct GIF’jes te delen vanuit Google Images naar andere apps. De update om dit mogelijk te maken, rolt vandaag uit naar gebruikers.

GIF’jes delen met andere apps

Met de update wordt het mogelijk om in Google naar een GIF te zoeken en die vanuit de zoekmachine direct te delen met bijvoorbeeld Gmail, Hangouts of Whatsapp. Daarvoor wordt een grote knop onder de zoekresultaten geplaatst, waardoor je weet dat je ze direct kunt gebruiken. Zodra je hier op drukt, kun je GIF direct delen met een app naar keuze. Google houdt bij hoe waarschijnlijk het is dat een GIF’je door gebruikers ged wordt, en plaatst zo de populaire afbeeldingen bovenaan.

title="Tip: zo kun je een GIF direct delen via Google Images" />

Google kondigt de update voor hun afbeeldingenzoekmachine aan in een blogpost. Daarin erkennen ze dat GIF’s een steeds belangrijkere rol spelen in onze dagelijkse gesprekken. Veel apps bieden de mogelijkheid om bewegende afbeeldingen te gebruiken en ook het Gboard-toetsenbord van Android laat je, naast emoji’s, ook GIF’s direct zoeken en gebruiken.

Directe weergave

Tot op heden was het niet mogelijk om een GIF direct te delen vanuit Google Afbeeldingen. Als je gebruik maakte van de functie in de zoekmachine, dan werd er slechts een linkje naar de GIF ged in bijvoorbeeld Whatsapp. Pas door daarop te klikken, kon je de bewegende afbeelding laden in de browser en bekijken. Met google’s nieuwe bare GIF’s worden ze wel direct weergegeven in de conversatie.

De update van Google Afbeeldingen wordt mogelijk gemaakt door de overname van start-up Tenor, in het begin van vorig jaar jaar. Tenor is een platform dat zich specialiseert in het weergeven, vindbaar en baar maken van GIF’s.

Handgelecteerd aanbod

Niet elke GIF komt in de zoekmachine naar voren als direct baar. Het gaat om een gecureerd aanbod, samengesteld door contentmakers, partners van Google, filmstudio’s en de YouTube-community. Wie een bewegende afbeelding mist, kan die ook zelf indienen bij Google via een webformulier of die uploaden via het platform van Tenor.

→ Lees ook: zelf GIF’s maken? Dit zijn de beste gratis apps

De nieuwe manier van het delen van GIF’s is vanaf nu beschikbaar in de Google-app op Android en iOS, of in Google Afbeeldingen op Chrome voor Android. Google geeft aan dat binnenkort ook andere mobiele browsers op Android-toestellen deze mogelijkheid krijgen. Een exacte datum of tijdsplan wordt daarvoor niet gegeven.

28 June 2019, 15:50 | Views: 180

Add new comment

For adding a comment, please log in
or create account

0 comments