Samsung brengt Galaxy A80 met kantelende camera uit in Nederland

Samsung Galaxy A80 kopen: dit zijn de beste aanbiedingen...

title="Samsung brengt Galaxy A80 met kantelende camera uit in Nederland" />

Thomas Haenen

Vandaag

11:46 uur
2 min

Deals

De Samsung Galaxy A80 is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. De opvallende Android-smartphone met kantelende camera verschijnt iets later dan verwacht.

Samsung Galaxy A80 kopen: dit zijn de beste aanbiedingen

Eigenlijk stond de Samsung A80 gepland voor eind mei, maar om onbekende redenen liet de release een maandje langer. Samsungs nieuwe smartphone is vanaf vandaag verkrijgbaar bij diverse webwinkels. Voor een losse Galaxy A80 betaal je de adviesprijs van 599 euro. Ga je voor een Galaxy A80 met abonnement, dan kun je terecht bij alle grote providers.

Het 6,7 inch amoled-scherm van de Galaxy A80 vult vrijwel de hele voorkant. Het toestel heeft geen notch of cameragat. In plaats daarvan kun je de camera achterop ook voor selfies gebruiken. Open je de selfiemodus van de camera-app, dan schuift een van de achterkant automatisch omhoog zodat de boven de rest van het beeld uitsteekt.

Drie camera’s voor beide kanten

De primaire camera is er eentje van 48 megapixel. Het beeld van die camera wordt samengeperst tot één scherpe, kleurrijkere foto van 12 megapixel. Daarnaast zit nog een groothoeklens van 8 megapixel, met een kijkhoek van 123 graden. Daarmee schiet je bredere foto’s. De derde lens is een dieptesensor, waarmee je een bokeh-effect toevoegt aan foto’s en video’s.

De Samsung Galaxy A80 heeft een relatief grote accu, met een capaciteit van 3700 mAh. Met de meegeleverde 25 Watt-oplader zit de accu na een half uur opladen weer voor ruim de helft vol. Het toestel loopt op Android 9.0 (Pie), en krijgt tot drie jaar na de release regelmatige beveiligingsupdates.

title="Samsung brengt Galaxy A80 met kantelende camera uit in Nederland" />

Meer over de nieuwe Samsung Galaxy A-reeks

Samsung heeft dit voorjaar een compleet vernieuwde Galaxy A-reeks geïntroduceerd, met nieuwe smartphones in zowat elke prijsklasse. Voor minder dan 200 euro heb je bijvoorbeeld de Galaxy A10 en Galaxy A20e, instapmodellen met een strak design maar minder opvallende features. De Galaxy A40 is al iets uitgebreider, en biedt voor 200 euro een dubbele camera en vingerafdrukscanner.

De Samsung A50, inmiddels voor zo’n 270 euro te koop, is op dit moment het populairste toestel uit de reeks. Deze variant is uitgerust met drie camera’s achterop, een vingerafdrukscanner in het scherm en een flink oled-scherm van 6,4 inch. Voor 330 euro is er de Samsung A70, die een 32 megapixel-camera heeft aan beide kanten. Met zijn 6,7 inch-scherm is het de grootste smartphone uit de reeks. Ook krijg je bij de A70 een 25 Watt-oplader, waarmee je zelfs sneller kan opladen dan de Galaxy S10.

Lees het laatste nieuws over Samsung ‘Dit is de Galaxy Watch Active 2: smartwatch voor sporters’ (30-6) ‘Nieuwe opvouwbare Samsung-smartphone is Mate X-alternatief, verschijnt snel’ (27-6) ‘Dit zijn de specificaties van de Samsung Galaxy A90’ (26-6) Galaxy S7 en S7 Edge krijgen voortaan alleen updates als het ‘nodig’ is (22-6) Videoreview: Samsung Galaxy A40 is voordelig en verrassend goed (21-6)

27 March 2023, 14:20 | Views: 615

Add new comment

For adding a comment, please log in
or create account

0 comments