Renault Clio met F1-tintje beschikbaar

Renault heeft de orderboeken geopend van de Clio Renault Sport F1 Team
De sportieve en exclusieve uitvoering van de Clio RS

Renault heeft de orderboeken geopend van de Clio Renault Sport F1 Team. Van de speciale Formule 1-editie van de Clio RS komen slechts 20 exemplaren naar Nederland. Ze zijn vanaf 30.495 euro af te halen bij de dealer.

De sportieve en exclusieve uitvoering van de Clio RS

Die geheel in het teken staat van de successen die Renault de afgelopen twee jaar heeft geboekt in de Formule 1, beleefde zijn debuut op de Salon van Genève. 

Helaas gaat het dit seizoen even wat minder met het F1-team van de Régie, maar dat kan van de Clio RS, waarop deze speciale uitvoering is gebaseerd, niet worden gezegd. Sinds de introductie van de auto in juni 2006 heeft Renault al meer dan 8.000 stuks afgeleverd.

De Clio RS F1 Team beschikt over een straf afgesteld cupchassis en een 200 pk sterke atmosferische tweeliter 16V motor met een maximumkoppel van 215 Nm. In combinatie met de handgeschakelde zesversnellingsbak accelereert de Clio Renault F1 Team van 0 tot 100 km/h in 6,9 seconden. 

Voor een sportieve auto is het verbruik van 8,4 liter per 100 kilometer best redelijk te noemen. Natuurlijk kunnen de inzittenden plaatsnemen in Recaro kuipstoelen en is de buitenkant voorzien van F1-striping.

26 March 2023, 14:15 | Views: 665

Add new comment

For adding a comment, please log in
or create account

0 comments