Met deze hotel-apps voor Android zit je de hele vakantie goed

title="Met deze hotel-apps voor Android zit je de hele vakantie goed" /> ...

title="Met deze hotel-apps voor Android zit je de hele vakantie goed" />

Dennis de Vries

Vandaag

19:12 uur
4 min

Apps

Met de vakantie voor de boeg is de zoektocht naar een lekker hotel weer volop begonnen. Met deze hotel-apps weet je zeker dat je beste hotelkamer voor de beste prijs krijgt.

Booking.com

title="Met deze hotel-apps voor Android zit je de hele vakantie goed" /> Voor veel ervaren reizigers is het bijna een reflex om de zoektocht te beginnen op Booking.com. Niet alleen de website is een begrip, de app werkt minstens zo goed. Met meer dan 1,5 miljoen accommodaties is het aanbod compleet. De app is overzichtelijker en iets minder opdringerig dan de site en biedt enorm veel eigenschappen waarop je het aanbod hotelkamers kunt filteren.

Ook heeft Booking.com soms goede aanbiedingen die je ergens anders niet vindt. Als je een creditcard hebt toegevoegd, kun je met een paar klikken een hotelkamer reserveren. Betalen doe je vaak achteraf, bij de receptie van het hotel.

→ Download Booking.com in de Play Store (gratis)

title="Met deze hotel-apps voor Android zit je de hele vakantie goed" />

Voor wie het aanbod van Booking.com een beetje overweldigend vindt, biedt HotelTonight een goed alternatief. De app filtert de opties standaard wat strenger en geeft op basis daarvan relevante zoekresultaten weer. Het geheel is daardoor een stuk rustiger en gemakkelijker te navigeren.

Kayak

title="Met deze hotel-apps voor Android zit je de hele vakantie goed" /> Wie graag zijn reis vooraf goed plant en alles overzichtelijk op één plek houdt, is Kayak een prima app. Oorspronkelijk was Kayak alleen een vergelijker van vliegtickets. Inmiddels is het ook mogelijk om daar hotels (en huurauto’s) bij te zoeken. Je kunt in de app daardoor je hele reis regelen en uitstippelen. Ondanks de vele mogelijkheden is de app overzichtelijk en het biedt veel handige extra’s voor onderweg. Zo geeft het praktische tips voor op de luchthaven waar je landt en kan het je reisbescheiden offline bewaren zodat je ze altijd bij de hand hebt. Erg fijn is ook de optie om de prijs van een hotel in de gaten te houden en toe te happen op een moment dat er een aanbieding is.

→ Download Kayak in de Play Store (gratis)

Als alternatief is Skyscanner een goede app die ook ooit begon als uitstekende site om goedkope vliegtickets te vinden. Maar net als Kayak hebben zij hun horizon verbreedt en is het nu mogelijk om in de app ook direct te zoeken naar hoteldeals en zo de rest van je vakantie te plannen.

Airbnb

title="Met deze hotel-apps voor Android zit je de hele vakantie goed" /> Geen hotelkamers, wel huizen, appartementen en kamers van locals die voor een prikkie tijdelijk verhuurd worden. Althans, dat was ooit de gedachte achter Airbnb. Inmiddels zijn er flink wat professionele verhuurders in de lucratieve markt gesprongen, waardoor je met een beetje zoeken prachtige appartementen met professionele hotelstandaard – en bijbehorende tarieven – kunt boeken via Airbnb.

De app maakt het gemakkelijk om te zoeken op datum, je kunt verschillende filters invoeren om de zoekresultaten te verfijnen en als je wilt, kun je op een kaartje kijken waar de appartementen ongeveer zitten. Uiteraard moet je je verblijf wel even afstemmen met de eigenaar van het huis. Meestal stuur je een aantal berichtjes in de app heen en weer. Daarnaast kun je in de app ook meteen zoeken naar ‘ervaringen’ in de stad waar je verblijft. Denk aan leuke tours, etentjes of workshops.

→ Download AirBnb in de Play Store (gratis)

Voor wie avontuurlijker reist en wel graag écht bij mensen thuis slaapt, is de app Couchsurfing een goede optie. Deze app geeft toegang tot een wereldwijd netwerk van couchsurfers, waardoor je snel in contact kunt komen met iemand om bij in huis te overnachten.

title="Met deze hotel-apps voor Android zit je de hele vakantie goed" />

Google Maps

title="Met deze hotel-apps voor Android zit je de hele vakantie goed" /> Standaard aanwezig op vrijwel elke Android-telefoon en ook steeds vaker in dit soort lijstjes te vinden. Want of het nu gaat om de weg wijzen, parkeerplaatsen zoeken, snelheidscontroles opmerken of een hotelkamer boeken, het kan allemaal met Google Maps. Zoek in de stad naar keuze op ‘hotel’ en je ziet direct waar de hotels in de buurt zitten en wat ze kosten per nacht.

Google checkt de prijzen bij verschillende hotel-vergelijkingssites, waardoor je kans hebt op een goede, lage prijs. Je kunt in de app foto’s en reviews bekijken en direct doorklikken om een kamer te boeken. Het is waarschijnlijk niet de meest complete onder de hotel-apps, maar omdat je waarschijnlijk al bekend bent met het gebruik van Google Maps biedt het een goed startpunt.

→ Download Google Maps in de Play Store (gratis)

Heb jij hotel-apps die onmisbaar zijn op vakantie? Of een trucje om via je smartphone altijd de laagste prijs te krijgen voor een hotelkamer? ze hieronder in de comments!

26 June 2019, 21:55 | Views: 184

Add new comment

For adding a comment, please log in
or create account

0 comments