Google rolt Android-beveiligingsupdate juli uit: deze smartphones krijgen ‘m als eerst

Android-beveiligingsupdate juli 2019 nu beschikbaar...
Android-beveiligingsupdate juli 2019 nu beschikbaar
Wanneer krijg ik de update?
Heb je een ander merk smartphone? 

Nieuwe maand, nieuwe beveiligingsupdate. Google heeft de patch van juli uitgebracht voor all Pixel-smartphones. Heb je een ander merk telefoon? Dan moet je nog even geduld hebben.

Android-beveiligingsupdate juli 2019 nu beschikbaar

In totaal dicht de update 33 beveiligingslekken in het Android-systeem. Dit is relatief weinig. De beveiligingspatch van april dichtte bijvoorbeeld 89 bugs. De meest ernstige kwetsbaarheid maakte het voor kwaadwillenden mogelijk om op je telefoon in te breken door een bestandje te verzenden. Zoals gewoonlijk zijn er geen slachtoffers bekend, en gaat het dus om een denkbeeldige situatie.

Ook brengt Google een aparte update uit voor haar eigen Pixel-telefoons, inclusief de nieuwe Pixel 3a en 3a XL. In totaal worden 5 verbeteringen doorgevoerd. Zo luistert je Pixel onder meer beter naar het “Ok Google”-commando voor de Google Assistent en is de veiligheid van je toestel opgekrikt. Ook wordt het probleem opgelost waarbij sommige Pixel 3– en Pixel 3 XL-toestellen tijdens het opnieuw opstarten soms bleven hangen.

Wanneer krijg ik de update?

Traditiegetrouw brengt Google de update als eerst uit voor haar eigen Pixel-smartphones. Hierna moeten telefoonfabrikanten de software klaarmaken voor hun eigen toestellen. Doorgaans is Essential er als de kippen bij om de patch uit te brengen. Ook telefoons van Nokia worden vaak snel geüpdatet.

Heb je een ander merk smartphone? 

Dan zit er niets anders op dan geduld hebben. Populaire smartphones van Samsung en Sony worden doorgaans binnen enkele dagen tot weken bijgewerkt, maar wanneer je een ouder of goedkoper model hebt kan dit maanden duren.

Ook kan een fabrikant ervoor kiezen om meerdere maandelijkse updates te bundelen en dit als pakketje eens per kwartaal uit te brengen. Onder meer Motorola pakt het bij veel toestellen op deze manier aan. Op Android Planet plaatsen we regelmatig een overzicht van smartphones die een update hebben gekregen. Hiervan op de hoogte blijven? Download dan de gratis Android Planet-app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Het laatste nieuws over Samsung Google mag voorlopig weer zakendoen met Huawei: dit moet je weten (29-6) Tip: zo kun je een GIF direct delen via Google Images (28-6) Waarom Gmail de populaire toetsenbord-app SwiftKey aan banden legt (28-6) Zo verwijder je Google-data automatisch en krijg je meer privacy (27-6) Wat je moet weten over de Google Pixel 4: het volgende Android-vlaggenschip (25-6)

14 April 2023, 23:20 | Views: 1188

Add new comment

For adding a comment, please log in
or create account

0 comments