5G-versie Huawei Mate 30 verschijnt in december

De release van Huawei’s volgende vlaggenschip, de Mate 30, heeft mogelijk een kleine vertraging opgelopen
Huawei Mate 30 release mogelijk vertraagd
Handelsverbod laat sporen achter

De release van Huawei’s volgende vlaggenschip, de Mate 30, heeft mogelijk een kleine vertraging opgelopen. Nu de fabrikant weer zaken mag doen met Amerikaanse bedrijven laat de release echter niet al te lang meer op zich wachten.

Huawei Mate 30 release mogelijk vertraagd

De Huawei Mate 30 met 5G-ondersteuning is vanaf december in Rusland te koop, zo heeft de fabrikant zelf bevestigd. Op een evenement bijgewoond door Russische media de het bedrijf zijn 5G-plannen, met verschillende smartphones die de technologie ondersteunen gepland voor de komende maanden. De opvouwbare Huawei Mate X verschijnt iets eerder en ligt vanaf september in Russische winkels.

Dat is opvallend, omdat de Mate-reeks de laatste jaren steeds in oktober en november verscheen. De Huawei Mate 20 werd vorig jaar op 16 oktober gepresenteerd en was vanaf 2 november in Nederland te koop. Als het bericht klopt, verschijnt de Mate 30 dus wat later dan zijn voorgangers. Als de Mate-reeks inderdaad iets later verschijnt, is dat waarschijnlijk veroorzaakt door het handelsverbod tegen Huawei.

Handelsverbod laat sporen achter

Eind mei kondigde president Trump sancties aan tegen Huawei, waardoor Amerikaanse bedrijven als Google, Qualcomm en Intel geen zaken meer mochten doen met het bedrijf. Daardoor beschikte Huawei niet langer over alle software en hardware vereist voor het produceren van smartphones. Het handelsverbod werd dit weekend grotens opgeheven, waardoor Huawei de draad weer kan oppakken. Het is echter niet ondenkbaar dat projecten als de Mate-reeks in de tussentijd vertraging hebben opgelopen.

Huawei brengt naar verwachting minstens vier varianten van de smartphone uit. Naast de Huawei Mate 30 komt er dus ook een 5G-versie aan. De Huawei Mate 30 Pro en Mate 30 Lite zouden ook op de planning staan. De eerste Mate 30 Pro specificaties die onlangs uitlekten suggereren dat het toestel een groter 6,71 inch-scherm heeft, vier camera’s achterop en een snellere oplader.

Lees het laatste nieuws over Huawei Google mag voorlopig weer zakendoen met Huawei: dit moet je weten (29-6) Blokkade op Huawei wordt omzeild door Intel en andere chipmakers (26-6) ‘Huawei kiest Russisch alternatief voor Android: dit is waarom’ (23-6) Huawei P30 review: dit zijn de belangrijkste plus- en minpunten (21-6) Deze 17 Huawei-smartphones krijgen een Android Q-update (20-6)

22 March 2023, 12:50 | Views: 707

Add new comment

For adding a comment, please log in
or create account

0 comments